onsdag 2. november 2011

Psykisk lidelse - uken

Denne uken er det temaet som folk snakker sjeldent om, i hvert fall blant ungdommer. Så det startet for rundt to år siden at temaet ble tatt opp på skolen og elevene får besøk av VIP og helsesøster.
Vi startet uken med cafè-dialog , dette vil si at vi sitter i grupper på 3-4 og får et tema vi skal snakke om på forskjellige bord, også skal vi skrive ned litt om de første tankene vi får.
Det som er så koselig er at vi får velge musikk vi vil høre på og det er utdelt nøtter,non-stop og pepperkaker.

Og tirsdagen har vi jo treningsdag, så vi spilte volleyball hele dagen, sykt artig. Vi byttet på grupper og spilt mot hverandre.

I dag hadde vi det jeg skrev øverst, helsesøster snakket om at vi kan komme til henne og at vi unge må være forsiktig med å hjelpe andre for mye, for det kan være starten på VÅR psykiske lidelse. Og en psykolog som snakket om at det meste som skjer med oss i vår alder er normalt, det er bare at vi føler oss så alene at vi tror vi er de eneste som har det slik.

Btw i dag kjørte jeg igjen, og for første gang klarte jeg å kjøre i rundkjøringen uten problemer, det er utrolig at noe så lite kan gjøre en person så glad.

Skolekatalogen har kommet!

Vi fikk tre hefter om hjelp til psykisk lidelse, råd, hva det egentlig er.

Har du opplevd noe som gjorde deg glad i dag?

- Caroline E.M. Atkins

Ingen kommentarer: